Dressuurwedsrijd

Tijdens dressuurwedstrijden worden de zogenaamde F-proeven gereden. In eerste instantie is het de bedoeling dat je probeert een promotiepunt te behalen. Dit betekent dat gemiddeld over alle onderdelen in de proef een 6 gescoord moet worden. Met een promotiepunt kan doorgestroomd worden naar de volgende klasse. Daarnaast is het behalen van een bepaald niveau belangrijk voor de mogelijkheden binnen het rijden, zoals deelname aan springlessen, CBR, buitenritten, zitcompetitie enzovoorts.

Daarnaast is het de bedoeling om zo een hoog mogelijke uitslag te behalen om kans te maken op een mooie prijs.

Afwisselend worden de A of B proeven verreden. Dit wordt door de manege bepaald. Voor alle proeven tussen de F1 t/m F8 moet je twee promotiepunten behaald hebben om over te mogen naar de volgende klasse. Dit betekend niet dat je verplicht de A en B versie gereden moet hebben. Je kunt bijvoorbeeld ook tweemaal de A proef gereden hebben om naar de volgende klasse te mogen.

Het is ook mogelijk om nog even in deze klasse te blijven om nog beter te oefenen. Je mag maximaal 5 keer de proef rijden, dan moet je verplicht een klasse hoger. Vanaf F9 moeten alle proeven driemaal gereden worden.

Moet je theorie maken, dan doe je dit bij de tweede keer dat je een proef rijdt. Inschrijven voor een dressuurproef kan na overleg met de instructeur of instructrice.

//manege.prinsenbankhoeve.nl/wp-content/uploads/2020/01/IMG_9530-scaled.jpg
Srevice image thumbnail

Dressuurwedstrijd

Als je mee wilt doen aan de F-proeven dressuurwedstrijden.

Read more
Srevice image thumbnail

Manege competitie

Als je mee wilt doen aan een gezellige competitie met andere ruiters.

Read more
Srevice image thumbnail

Springwedstrijd

Als je de competitie wilt aangaan met de uitdagende springsport.

Read more
Srevice image thumbnail

Vaardigheidswedstrijd

Als je je behendigheid wilt verbeteren.

Read more