Starten kinderen

Voor kinderen vanaf 6,5 / 7 jaar hebben wij starterspakketten ontwikkeld om kennis te maken met de paardensport. Deze pakketten zijn verdeeld over pakket  A, B en C. Er wordt gestart met pakket A, en daarna wordt er doorgestroomd naar B en vervolgens naar pakket C. Ben je nog geen zeven jaar maar heb je wel interesse in paarden kies dan voor onze Ponyscouting of het Kleuter rijden. Voor volwassenen bieden wij het opstappakket aan.

Hieronder worden de starterspakketten uitgelegd:

https://manege.prinsenbankhoeve.nl/wp-content/uploads/2018/06/6497-500x700.jpg

Pakket A

Dit pakket is voor kinderen vanaf 6,5 / 7 jaar. Het bestaat uit 12 lessen waarbij de basisaspecten voor het ponyrijden wordt uitgelegd. Samen leren we poetsen, opzadelen en de omgang met een paard. Naarmate de kinderen handiger worden in de omgang, gaan we steeds meer rijden in de lessen. In dit pakket nemen we de tijd voor de ontwikkeling, zodat de kinderen geen angst krijgen. De 12 lessen bestaan uit 9 praktijklessen, 2 theorielessen en een examenles. Bij de praktijk- en theorielessen is de aanwezigheid van de ouders of begeleiders gewenst. In de laatste les worden de basisvaardigheden getoetst, wanneer de kinderen dit voldoende beheersen ontvangen ze een diploma en stromen ze door naar pakket B. Om het geheel veilig te laten verlopen, is een veiligheidscap verplicht, deze kan tijdens pakket A geleend worden op de manege.

Pakket B

Pakket B heeft dezelfde opzet als pakket A. Alleen ligt de nadruk hier op de rijtechniek. Voornamelijk wordt er aandacht besteed aan het sturen en de houding van de ruiter. Het is belangrijk dat de ruiter het paard niet in de weg zit. Pakket B bestaat ook uit 12 lessen,  waarvan 1 theorieles waarbij aanwezigheid van de ouders weer gewenst is. In de laatste les wordt het pakket weer afgesloten met diploma rijden. In pakket B verwachten wij dat u zelf voor een veiligheidscap zorgt. Deze caps worden onder andere verkocht op de manege. Als de kinderen doorstromen naar pakket C, raden wij ook aan een rijbroek en rijlaarzen aan te schaffen. Vanaf pakket B moet er ook een ruiterpaspoort aangevraagd worden.

Pakket C

In pakket C gaan we nog dieper in op de rijtechniek. De houding blijft een belangrijk onderdeel, en daarnaast moet er voldoende vaardigheid ontwikkeld worden om te beginnen met de galop. Dit pakket bestaat wederom uit 12 lessen en bevat weer een theorieles. In dit pakket wordt ook het vervolg binnen de manege en het rijden van eventuele wedstrijden uitgelegd.

Na het behalen van een diploma voor pakket C zijn de kinderen klaar om deel te kunnen nemen aan de reguliere dressuurlessen.

Klik hier voor meer informatie over het starterspakket en de prijzen. 

Heb je nog vragen over dit pakket? Mail dan naar manege@prinsenbankhoeve.nl

Wil je aanmelden? Klik dan hier

We hopen jullie snel te zien op ons bedrijf!!

Srevice image thumbnail

Kleuter rijden

Als je maandelijks wilt paardrijden en nog geen 7 jaar oud bent.

Lees meer
Srevice image thumbnail

Ponyscouting

Spelenderwijs kennismaken met onze pony's (leeftijd tot 7 jaar).

Lees meer
Srevice image thumbnail

Starten kinderen

Als je ouder bent dan 7 en wilt starten met paardrijden.

Lees meer
Srevice image thumbnail

Starten volwassenen

Paardrijden is voor iedereen, wij helpen je graag!

Lees meer
Srevice image thumbnail

Dressuurlessen

Onder deskundige begeleiding starten met dressuurlessen.

Lees meer
Srevice image thumbnail

Springlessen

Als je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging binnen de paardensport!

Lees meer
Srevice image thumbnail

Sportklas

Als je vaker dan 1x per week wilt rijden voor snellere progressie.

Lees meer
Srevice image thumbnail

Privélessen

Als je liever 1-op-1 begeleiding van een instructrice wilt.

Lees meer
Srevice image thumbnail

FNRS-Ruiterbewijs

Haal jouw paardenrijbewijs voor in de natuur.

Lees meer
Srevice image thumbnail

Grondwerk

Als je vanaf de grond wilt leren werken met een paard óf…

Lees meer