Young Leaders Program

Als jij tussen de 8 en 25 jaar oud bent, kan je meedoen aan het KNHS Young Leaders Program!

Het Young Leaders Program (YLP) legt op een speelse manier de link tussen plezier en onderwijs, tussen vrije tijdsbesteding en het ontwikkelen van maatschappelijk waardevolle kwaliteiten. Het doel is een prominente bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de jeugd op het gebied van sociale, mentale en maatschappelijke vaardigheden. De samenleving en de arbeidsmarkt veranderen snel. Van mensen wordt verwacht dat ze regie kunnen voeren op hun eigen leven, flexibel kunnen schakelen en uitstekend kunnen communiceren. De paardensport is buitengewoon geschikt om deze vaardigheden bij jongeren te ontwikkelen.

Waarom zou je meedoen?

Je vergroot bij dit programma niet alleen je kennis voor paarden maar ook ontwikkel je, je eigen leiderschapskwaliteiten en leer je samenwerken. Dit draagt bij aan een goede sociale ontwikkeling. Verderop in het traject kan er ook geholpen worden bij evenementen & activiteiten, achter de schermen, bij ons maar ook bij de KNHS. Naast actief bezig te zijn op onze locatie, nodigt de KNHS jou ook regelmatig uit om kennis en ervaring op te doen op grote regionale/landelijke evenementen. Denk aan de indoorkampioenschappen, de Hippiade en nog veel meer...!

Het programma:

In het programma ga je aan de slag met onderwerpen zoals; stalmanagement, gezondheid & welzijn, voer, activiteiten en evenementen organiseren, grondwerk & longeren, rondleidingen geven, de taal leren van het paard, veiligheid en nog veel meer!

Het programma bestaat uit verschillende leiderschapsniveaus. Je kunt in één van de vier leiderschapsniveaus instromen. De begeleidende coach op de manege bepaalt welk niveau het meest geschikt is. Binnen deze leiderschapsniveaus ga je aan de slag met het (verder) ontwikkelen van belangrijke competenties. Dit doe je a.d.h.v. verschillende gethematiseerde activiteiten.

Als deelnemer ga je twee maanden aan de slag met een thema. Na het afsluiten van een thema op niveau 1 t/m 3 krijg je een badge en na niveau 4 een onderscheidingsteken. De behaalde badges en onderscheidingstekens worden bijgehouden in een persoonlijk leerpaspoort. Tijdens het programma word je begeleidt en ondersteund door coaches die door de KNHS en NOC*NSF zijn geschoold en de titel KNHS YLP Coach hebben behaald.

Niveaus

Niveau 1: Helpen
In dit eerste niveau maak je spelenderwijs kennis met anderen ondersteunen, leren met plezier, toewijding ontwikkelen en plichtbesef kweken.

Niveau 2: Uitvoeren
In dit niveau voer je activiteiten uit waarbij je aan de slag gaat met zorgvuldig en volhardend te werk gaan, samen aan de slag gaan, betrouwbaar zijn, taken plannen, duidelijk communiceren en meedenken.

Niveau 3: Organiseren
In dit niveau werk je aan gepast communiceren, oplossingsgericht handelen, gedrag controleren, samenwerken, overzicht houden, gedisciplineerd werken en zorg dragen.

Niveau 4: Besturen
In dit laatste niveau toon je eigen initiatief om je te ontwikkelen in competenties als leiding geven, visie tonen, motiveren, verantwoordelijkheid dragen, organiseren, gedecideerd handelen en coachen. 

Kosten & lesuren

De les vindt om de week plaats en duurt gemiddeld 1,5uur. Een periode bestaat uit 6 lessen en een batch uitreiking les. Afhankelijk van het aantal deelnemers starten we meerdere lessen op diverse tijden en niveaus.

De lessen vinden om de week plaats. De lestijden zijn op zaterdag, ingedeeld tussen 8:30-12:30u

De inschrijving van het YLP loopt per kwartaal. Daarin wordt minimaal één badge behandeld. De kosten bedragen ongeveer €85,00 per kwartaal.

Nieuwsgierig geworden??? Vraag gerust om meer informatie per mail. Ook het aanmelden voor het Young Leaders Program kan per mail.

https://manege.prinsenbankhoeve.nl/wp-content/uploads/2022/04/Paard-als-leermeester-500x700.jpg

Inschrijven voor het Young Leaders Program kan per mail via: manege@prinsenbankhoeve.nl

Instromen is mogelijk per kwartaal.

https://manege.prinsenbankhoeve.nl/wp-content/uploads/2022/04/paspoort2-300x200.jpg
https://manege.prinsenbankhoeve.nl/wp-content/uploads/2022/04/Young-Leaders-300x200.png
Srevice image thumbnail

Kleuter rijden

Als je maandelijks wilt paardrijden en nog geen 7 jaar oud bent.

Read more
Srevice image thumbnail

Startende kinderen

Als je ouder bent dan 7 en wilt starten met paardrijden.

Read more
Srevice image thumbnail

Starten volwassenen

Paardrijden is voor iedereen, wij helpen je graag!

Read more
Srevice image thumbnail

Dressuurlessen

Onder deskundige begeleiding starten met dressuurlessen.

Read more
Srevice image thumbnail

Springlessen

Als je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging binnen de paardensport!

Read more
Srevice image thumbnail

Sportklas

Als je vaker dan 1x per week wilt rijden voor snellere progressie.

Read more
Srevice image thumbnail

Privélessen

Als je liever 1-op-1 begeleiding van een instructrice wilt.

Read more
Srevice image thumbnail

FNRS-Ruiterbewijs

Haal jouw paardenrijbewijs voor in de natuur.

Read more
Srevice image thumbnail

Grondwerk

Als je vanaf de grond wilt leren werken met een paard óf…

Read more