Paardrijden met plezier!

In 2000 is de manege gestart met paardrijlessen en is uitgegroeid tot een volwaardig hippisch centrum in regio Nijmegen. Manege de Prinsenbankhoeve is gevestigd in Wijchen (dichtbij de A50 en A73) en ligt tegen de rand van het rustieke dorpje Leur. Het open karakter met bosrijke omgeving, de natuurlijke boerderijen met akkers, weide en vele paarden kenmerken het grensgebied van het rijk van Nijmegen en het land van Maas en Waal.

Wij bieden een breed lesaanbod voor jong en oud voor elk niveau. Daarnaast organiseren wij het gehele jaar door leuke evenementen voor iedereen.

Bij ons kun je de paardensport beleven in groepsverband zoals bijvoorbeeld met een familiedag, bedrijfsuitje of kinderfeestjes. Hiervoor zijn diverse arrangementen samengesteld.

Veiligheid staat hoog in het vaandel, de manege beschikt daarom ook over het certificaat veilige paardensport, is aangesloten bij de FNRS en KNHS en maakt enkel gebruik van gediplomeerde instructeurs.

Als manege zijn wij afhankelijk van onze paarden. Het is dan ook erg belangrijk dat we samen op een juiste wijze met onze paarden omgaan.

https://manege.prinsenbankhoeve.nl/wp-content/uploads/2018/05/paardrijden-met-plezier-manege-prinsenbankhoeve-wijchen-500x700.jpg
Huisvesting

Op onze manege vind je ruime individuele stallen gevuld met stro, voldoende daglicht en frisse lucht. Dagelijks krijgen de paarden voldoende beweging doordat ze de in de wei, paddock of rijbanen komen.

Voeding

Ruwvoer (hooi, stro en gras) is de basis van het dieet van onze paarden en dit wordt aangevuld met brokken, muesli of slobber.

Lichamelijke belasting

Om de belasting van onze paarden te beperken hebben wij strakke lesroosters, ligt er een dempende bodem in de rijbanen en verzoeken we iedereen op te stappen met een krukje. Samen houden we onze paarden fit en vitaal.

Dierenwelzijn

Iedere maand komt de hoefsmid en de dierenarts langs om onze paarden te bekijken. Iedere week plannen we een rustdag in voor onze dieren en dagelijks voorzien we hen van de nodige verzorging.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Het dierenwelzijn, de veiligheid en het verantwoordelijk omgaan met natuurlijke grondstoffen staat bij ons hoog in het vaandel.

Je bevinden rondom paarden is niet zonder risico. Om deze risico's zo klein mogelijk te houden heeft Manege de Prinsenbankhoeve zich aangemeld bij de FNRS en de Stichting Veilige Paardensport (SVP).  De manege wordt jaarlijks gecontroleerd op de veiligheid en beschikt daarom over het veiligheidscertificaat.

In het kader duurzaam ondernemen maakt de manege al sinds 2011 enkel gebruik van LED-verlichting. In de rijbanen ligt een dempende bodem van gerecyclede materiaal. Ook ons afval wordt gerecycled en zelfs de mest wordt hergebruikt voor de champignonteelt.

Samen zijn we duurzaam

We zetten dagelijks stapjes naar een duurzame onderneming. We kunnen dat echter niet alleen. Zo kun je met een idee om onze bedrijfsvoering te verbeteren altijd bij ons terecht. Daarnaast kun je ons helpen om het paardenwelzijn te vergroten. Vraag maar eens aan een instructrice wat jij kunt verbeteren aan je rijstijl of je gedrag op stal.

Fokken en verkoop

Bij de Prinsenbankhoeve fokken we veulens en jonge paarden van onszelf en van derden. De ene keer voor de verkoop en de andere keer voor onze (manege)lessen. Zo hebben wij tientallen pony's en paarden welke in de manege lessen lopen zelf gefokt.

Paarden/pony's te koop

Regelmatig worden er bij de Prinsenbankhoeve paarden en pony’s opgeleid. Soms gaat het om het opleiden van een eigen gefokt paard en soms om het opleiden van een paard of pony van iemand anders. De Prinsenbankhoeve heeft soms pony’s of paarden te koop. Neem contact op voor meer informatie.