Onze mogelijkheden

Bij Manege de Prinsenbankhoeve zijn nieuwe ruiters met en zonder ervaring van harte welkom!

Voor iedereen en elke doelgroep zijn lessen op ons bedrijf mogelijk. Of je nu 3 jaar bent of 60+, voor ieder wat wils en voor ieder een passende lessoort!

Hieronder vindt je een aanbod van onze lesmogelijkheden en activiteiten.

 

https://manege.prinsenbankhoeve.nl/wp-content/uploads/2022/02/BrittRaafsFotografie-26-scaled-400x400.jpg

De verschillende mogelijkheden:

Het doel van alle lessen op ons bedrijf is dat de ruiters vertrouwen krijgen bij onze pony’s en paarden, genieten van het rijden en veel plezier beleven aan de lessen! De ruiters staan hierbij centraal. Door middel van een gestructureerd lesplan werken we met veel positiviteit in de lessen waarbij het welzijn van onze dieren voorop staat!

Bekijk hieronder ons (les)aanbod. Wil je meer informatie over een bepaald soort les of arrangement? Bekijk dan onze andere pagina's op de website voor meer informatie.

Kleuter rijden

Een zondag per maand organiseren wij het kleuter-rijden. Kom knuffelen en ponyrijden/wandelen met onze pony’s! De kinderen moeten worden begeleid door een ouder. Voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Kosten: €15,00 per keer.

Ponyscouting

Ben jij 5 jaar, en wel al helemaal gek van paarden? Kom dan bij onze ponyscouting. Dan mag je wekelijks onze pony’s vertroetelen. Wij zorgen natuurlijk voor begeleiding. Als je dan 6,5 jaar bent kan je meteen met lessen beginnen. In de ponyscouting ga je bijvoorbeeld borstelen, wandelen en een beetje rijden. Kosten: €46,50 per maand.

Beginnende kinderen

Ben jij 6,5/7 jaar of ouder en wil je graag leren ponyrijden? Dat kan op onze manege. De beginnende ruiter begint met de Bixie&friends lessen. Het doel van deze lessen op ons bedrijf is dat de kinderen vertrouwen krijgen bij onze pony’s, genieten van het rijden en veel plezier beleven aan de lessen! De kinderen staan hierbij centraal. Door middel van een gestructureerd lesplan en het stempelpad werken we met veel positiviteit en beloningen voor zowel de kinderen als de pony’s! Je leert hier op een leuke en leerzame manier met de pony’s omgaan, waaronder verzorgen, het opzadelen van de pony’s en tevens de basis van het paardrijden. Kosten: €76,50 per maand.

Beginnende volwassenen

Als volwassenen kun je ook nog leren paardrijden! We starten met een uur privéles. Tijdens deze les maak je kennis met ons bedrijf en leer je poetsen en opzadelen. Beheers je dit al? Dan wordt dit wellicht nog even opgefrist of kun je onderdelen oefenen welke je lastig vind. Tijdens deze les wordt je niveau bepaald. Heb je al ervaring, kun je direct in een groepsles instromen. Heb je vroeger gereden? Dan is het even opfrissen en zoeken we een geschikte groepsles voor je. Heb je geen ervaring? Dan rijdt je wellicht enkele privélessen van een half uur of uur en stroom je in een beginnende groepsles in. Waar je alle basisbeginselen leert! Kosten privéles half uur: €30,00 per les, kosten privéles uur: €60,00 Kosten groepslessen: €86,50 per maand.

Privélessen

Een keer individueel rijden omdat je iets hebt waar je jezelf in wilt verbeteren of wat extra aandacht nodig hebt, dat kan ook. Een op een krijg je dan les. Een half uur, of een uur. Volg deze les met meerdere personen, dan is de les namelijk voordeliger! Ben je nieuw op ons bedrijf? Dan beginnen we altijd met een privéles om je niveau te bepalen. Kosten: €30,00 half uur, €60,00 uur. (één persoon). €40,00 half uur, €80,00 uur (totaal twee personen). 3 personen of meer? Dan wordt de les nog voordeliger!

Dressuurlessen / groepslessen

Deze lessen zijn voor jong en oud. Je rijdt één of meerdere keren per week. Je leert hier de basis van het rijden, maar ook krijg je begeleiding op niveau. In de lessen wordt veel afgewisseld, zo krijg je dressuurles, springles, ga je, als je niveau het toelaat een lekkere buitenrit maken en soms wordt er ook voltige gedaan. Deze lessen zijn voor kinderen welke het Bixie&Friends programma hebben gevolgd, willen overstappen van een ander bedrijf of voor volwassenen met wat ervaring. Deze lessen worden op leeftijd & niveau ingedeeld, waardoor we zorgen dat je altijd in een geschikte les rijdt! Kosten: €76,50 per maand voor 18- ruiters. €86,50,- per maand voor 18+ ruiters

Springlessen

De springlessen zijn voor de gevorderde ruiter. In de springles ga je iedere week springen. Ben jij een fanatieke ruiter met lef en wil je naar een hoger springniveau waar je steeds meer afwisselende oefeningen krijgt? Dan is dit iets voor jou! Kosten: €79,00,- per maand. Dressuurlessen zijn hierbij verplicht, dit kan dus alleen als 2e les per week.

Sportklas

Vaker dan één keer per week willen trainen en meer sportgericht rijden? Dat kan in onze sportklas. Je traint min. 2 keer per week en krijgt in kleinere groepjes les op specifieke oefeningen. Zo kun je zelf aangeven waarin je jezelf wilt verbeteren, zodat je op een hoger niveau kunt komen. Kosten: €72,00,- per maand extra voor kinderen, €82,00,- per maand extra voor volwassenen. Deze lessen zijn alleen als tweede les per week te volgen.

Kinderfeestjes / bedrijfsfeesten

Ook voor een kinderfeestje of bedrijfsfeest ben je bij ons aan het juiste adres. Zo kun je kiezen uit; pony/paardrijden of voltige. Voor bedrijven is grondwerk ook mogelijk. Uiteraard kan dit worden aangevuld met een hapje en een drankje. Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken.

Grondwerk lessen

Werken met paarden vanaf de grond is leuk voor jou én voor het paard. Je leert jezelf en elkaar beter kennen en je leert nieuwe manieren van samenwerken. Je krijgt er meer zelfvertrouwen door en je leert omgaan met ‘hoe je overkomt’. Dat helpt je dan weer met het rijden én in je dagelijks leven! Afhankelijk van de cursus en gegeven lessen wordt de prijs bepaald.

Ruiterkampen

Slapen boven de stallen, elke dag paardrijden, buitenritten maken, speurtochten, springen, leuke kampleiding, ‘pimp je pony’, clinics, pony-estafette, dauwtrappen, waterspellen, voltige en heel veel andere leuke paardenactiviteiten dát heb je bij manege de Prinsenbankhoeve! Wij bieden diverse ruiterkampen aan. Je kunt er voor kiezen om op slaapkamp te komen, maar ook hebben wij dagkampen, kabouterkampen en ouwe knollen kampen!

Evenementen

Door het jaar heen organiseren we verschillende activiteiten en evenementen voor jong & oud. Van kleine tot grote evenementen. Als je lessen volgt op onze manege, betaal je maandelijks €2,50 contributie. Deze contributie zetten wij in om evenementen te organiseren waardoor sommige evenementen goedkoper of zelfs gratis zijn! Opgeven voor evenementen kan alleen via de evenementen pagina op onze website.

Huisdierencentrum

Opvang voor uw huisdier tijdens uw vakantie: Als u tijdens uw vakantie, weekendje weg of tijdens een feestje niet op uw hond of kat kunt passen, breng uw dier dan naar ons huisdierencentrum. Uw dier kan dan rustig bij ons verblijven. Wij zorgen met de beste zorg voor uw dier en hij/zij kan als u dat wilt lekker spelen met zijn soortgenoten! Uw dier zal net zoveel plezier hebben als u tijdens de vakantie. Dagopvang: Wanneer u één of meerdere dagen per week overdag niet voor uw hond kunt zorgen, bijvoorbeeld in verband met uw baan, is wellicht onze dagopvang iets voor uw hond. U kunt zorgeloos uw taken doen en uw hond vermaakt zich prima met de andere honden in een vertrouwde omgeving. Voor uw gemak kunt u uw hond brengen en ophalen buiten de reguliere openingstijden van het pension.

Ben jij razend enthousiast geworden? Meld je dan snel aan via deze link. 

Wil je meer informatie over een bepaald soort les of arrangement? Bekijk dan onze andere pagina's op de website voor meer informatie.

Heb je na het bezoeken van onze website nog vragen? Mail ons gerust!

Huisvesting

Op onze manege vind je ruime individuele en groeps-stallen gevuld met stro, voldoende daglicht en frisse lucht. Dagelijks krijgen de paarden voldoende beweging doordat ze de in de wei, paddock of rijbanen komen.

Voeding

Ruwvoer (hooi, stro en gras) is de basis van het dieet van onze paarden en dit wordt aangevuld met brokken, muesli of slobber.

Lichamelijke belasting

Om de belasting van onze paarden te beperken hebben wij strakke lesroosters, ligt er een dempende bodem in de rijbanen, verzoeken we iedereen op te stappen met een krukje en werken we met een maximum gewicht. Samen houden we onze paarden fit en vitaal.

Dierenwelzijn

Iedere twee weken komen de hoefsmid en de dierenarts langs om onze paarden te bekijken. Iedere week plannen we een rustdag in voor onze dieren en dagelijks voorzien we hen van de nodige verzorging.

Srevice image thumbnail

Kleuter rijden

Als je maandelijks wilt paardrijden en nog geen 7 jaar oud bent.

Read more
Srevice image thumbnail

Startende kinderen

Als je ouder bent dan 7 en wilt starten met paardrijden.

Read more
Srevice image thumbnail

Starten volwassenen

Paardrijden is voor iedereen, wij helpen je graag!

Read more
Srevice image thumbnail

Dressuurlessen

Onder deskundige begeleiding starten met dressuurlessen.

Read more
Srevice image thumbnail

Springlessen

Als je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging binnen de paardensport!

Read more
Srevice image thumbnail

Sportklas

Als je vaker dan 1x per week wilt rijden voor snellere progressie.

Read more
Srevice image thumbnail

Privélessen

Als je liever 1-op-1 begeleiding van een instructrice wilt.

Read more
Srevice image thumbnail

FNRS-Ruiterbewijs

Haal jouw paardenrijbewijs voor in de natuur.

Read more
Srevice image thumbnail

Grondwerk

Als je vanaf de grond wilt leren werken met een paard óf…

Read more