Aanmelden: Zitcompetitie

Een keer per jaar is er ook de zitcompetitie. Dit is een nationale wedstrijd voor FNRS-maneges. De eerste ronde vindt plaats op de manege in 4 verschillende categorieën, ingedeeld op leeftijd en niveau. Je rijdt hier in een groepje een proef, waarbij alleen op je houding en zit wordt gelet. De 4 best zittende ruiters per categorie gaan door naar de regiofinale op een andere manege. Daarna komt nog de kwart-, halve en hele finale! Tijdens de Zitcompetitie worden proeven gereden die zijn ontwikkeld voor deze competitie. De FNRS Juryleden letten op de houding en zit van de ruiter en zij geven hiervoor een cijfer van 1 tot en met 10. Deze cijfers worden gegeven aan de hand van de volgende onderdelen: onafhankelijke zit van de ruiter, balans van de ruiter, houding van de ruiter, beenligging en de juistheid van de beenhulpen, handhouding en de juistheid van de teugelhulpen, het ontspannen meegaan met de bewegingen van het paard en algemene indruk.

Dit is een unieke kans om een keer op andere paarden te rijden en mooie prijzen te winnen. Je kunt natuurlijk ook meedoen, omdat je gewoon heel graag aan je houding en zit wilt werken! Deze dagen zijn ontzettend gezellig en ook als je niet door bent naar de volgende ronde, nodigen we onze ruiters en supporters uit om het Prinsenbankhoeve team te komen aanmoedigen! Tijdens de spannende prijsuitreikingen kunnen we ons als team goed laten zien (en horen!) en kunnen we met z’n allen onze ruiters naar de finale juichen!

Informatie

Datum: 7 september 2024

Voor wie: Ruiters in het bezit van een F4 diploma (peildatum 1 oktorber 2024)

Leeftijd: Vanaf 10 jaar. Er zijn diverse categorieën op leeftijd en niveau (peildatum 1 oktober 2024)

Aanvangstijd evenement: Je wordt ingedeeld tussen 13:00-19:00

Inschrijfgeld: €16,50

Categorie:

  • Categorie 1: 10 t/m 12 jaar, in het bezit van het F4 diploma
  • Categorie 2: 13 t/m 17 jaar, niet in het bezit van het F8 diploma
  • Categorie 3: 13 t/m 17 jaar, in het bezit van het F8 diploma
  • Categorie 4: 18 jaar en ouder, alle niveaus

Voor leeftijd en niveau is de peildatum 1 oktober 2024. Vul dus de goede categorie in!

Kledingvoorschriften: wedstrijdtenue of manegetenue

Ontvang je nog meer informatie: De startlijst komt ongeveer 1 week van te voren op de website. Let op: de voorrondes worden op de manege gereden, regiofinale (oktober), kwartfinale (november), halve-finale/finale (december) worden op andere locaties gereden. De data van de vervolg wedstrijden worden bekend gemaakt nadat je door bent naar de regio finale. Je dient alle data te kunnen als je doorgaat naar de regio finale. Let op: het is dus geen eenmalig wedstrijd op ons bedrijf.

Aanmelden


Bedrag € -