Maak kennis met onze paarden en pony's

April

Deze merrie is helemaal van de manege. April is geboren op de manege en haar moeder is dan ook Victoria. April is super braaf maar af en toe nog een beetje moeilijk te berijden omdat ze zo jong is. Ze wordt dan ook alleen in de gevorderdelessen ingedeeld want April is nog in opleiding. Ze is te herkennen aan haar mooie bruine kleur en leuke kolletje/bles met de punt uitlopend naar rechts.

 


Paarden Manege Prinsenbankhoeve: Bianca
Bianca

Één van de haflingers op de manege is Bianca. Met haar mooie lange witte manen is ze een aparte verschijning. Maar ze kan soms ook lekker eigenwijs zijn. Bianca's favoriete hobby is eten!!

 

Paarden Manege Prinsenbankhoeve: Blue
Blue

Als je een hele lieve en rustige pony wilt dan sta je bij Blue voor de goede stal. Daarom leert Blue ook veel kinderen de basis van het paardrijden. Maar ook een gevorderde ruiter kan veel plezier hebben met Blue

 

Paard Bonaire
Bonaire

Bonaire is een heel groot paard, hij is wel 1.82m. Dit paard is van Ilsa, en ze rijdt er ook dressuur wedstrijden mee. Dit paard houdt er van om geknuffeld te worden. Hij steekt daarom ook vaak zijn lange nek uit zijn stal om aandacht te krijgen. Bonaire heeft een bekende vader genaamd: United.

 

Paarden Manege Prinsenbankhoeve: Coanita
Coanita

Coanita is een echte allrounder, want ze kan alles. Dus dressuur, springen en voltige. Ook is het een superpony voor een buitenrit. Haar bijnaam is "Koetje" omdat ze zo gevlekt als een koe is.

 

Paarden Manege Prinsenbankhoeve: Cidaan
Cidaan

Een lieve en nuchtere pony is Cidaan. Cidaan heeft ook veel talent als sport pony. Ze kan goed springen en beweegt ook dressuurmatig goed. Ze heeft M2 gelopen.

Damiro
Damiro

Damiro is een jong paard en moet nog veel leren. Dit paard loopt mee bij de gevorderden ruiters in de lessen en vormt een mooi team met het voltigeteam (turnen op het paard). Elke vrijdagavond trainen de voltige-dames met Damiro hun kür.

 

Diablo

Diablo is een jonge pony die nog veel moet leren. Hij loopt bij de gevorderden in de les. Diablo is een kruising tussen een KWPN en een Fries. Diablo is een half broertje van Zola en Winner. Ze hebben alle drie dezelfde moeder.

 

Domino
Domino

Domino is een zoon van Pino, Deze pony is geboren op de manege, ongeveer tegelijk met zijn vriendje Jesse. Ze zijn nog erg jong, dus alles moet nog aangeleerd worden bij deze pony's, maar ze lopen al veel mee in de lessen.

 


Dragon

Dragon is een jonge pony die af en toe een klein draakje is want hij is soms wat ondeugend. Dragon is een lieve en slimme pony die snel leert. Dragon is opgenomen in het NRPS stamboek.

 

Dagano

Dagano is een echte sportpony die bijna dagelijks wordt bereden door een vaste ruiter. Dagano is lekker groot en maakt hele mooie ruime passen. De kleur van Dagano is ook heel mooi, het is een bijzondere kleur bruin.
Paarden Manege Prinsenbankhoeve: Equador
Equador

Equador is er al bijna net zo lang als dat de manege bestaat. Equador is een heel lieve pony, hij is lekker voorwaarts en gaat graag crossen in het bos.

 

Paarden Manege Prinsenbankhoeve: Genia
Genia

Genia is een echte sportpony. En deze merrie heeft erg veel talent voor het springen. Maar het is nog wel een jeugdige en gevoelige pony waardoor het een pony voor gevorderden is. Een pony met een super goed karakter maar kan soms wel schrikken.

 

Paarden Manege Prinsenbankhoeve: Goldy
Goldy

Als je denkt aan Goldy, dan denk je meteen aan zijn lange nek. Toch kan ook Goldy goed springen en loopt daarom ook vaak mee in de springlessen. Deze pony vindt het ook leuk om een wedstrijdje te houden met z'n vriendjes in het bos.

 

Paarden Manege Prinsenbankhoeve: Ilske
Ilske

Een prachtige verschijning dit Friese paard, Ilske is helemaal zwart met lange manen. Ook heeft ze de typische 'sokken', dit zijn lange haren op de benen. Als je Ilske ziet lopen dan zie je ook meteen de bijzondere bewegingen van dit paard. Ilske is zeer geschikt om dressuur mee te rijden. 

 

Jesse
Jesse

Net als Domino is Jesse geboren op de manege. Moos is de moeder van Jesse. Samen met zijn maatje Domino leert hij nog veel bij. Deze pony is een echt favoriet!

 

Jolly - Pony van Manege Prinsenbankhoeve Wijchen
Jolly

Jolly is een kleine ondeugende maar zeer lieve pony. Deze pony staat is alweer een tijdje op de manege en doet het hartstikke goed in de lessen, een favoriet voor veel ruiters.

 

Paarden Manege Prinsenbankhoeve: Kelly
Kelly

Net als Equador staat Kelly al heel lang op de manege. Ook Kelly leert veel ruiters de fijne kneepjes. Kelly is ook erg veelzijdig. Zo loopt ze in beginnerslessen, springt ze in de springlessen en kan ze voor de koets lopen, wat ze heel graag doet. Deze betrouwbare pony is ook erg fijn voor een buitenrit.

 

Paarden Manege Prinsenbankhoeve: Kronkel
Kronkel

Kronkel is nog niet zo heel lang op de manege. Qua kleur lijkt deze pony een beetje op Noa, maar toch ziet Kronkel er iets anders uit. Deze chique pony is al wat ouder, maar nog een beetje snel.

 

Lilly

Lilly staat sinds 2011 op de manege. Een tijdje heeft Lilly in training gestaan maar loopt nu ook mee in de manegelessen. Lilly is een lieve pony maar ook een leuke en felle pony. Een pony voor een goede ruiter!

 

Lindy
Lindy is een bijzonder goed springpaard want zij is gefokt door de bekende springstal Schockemöhle. Naast springen kan Lindy ook goed dressuur rijden. Ze is in training maar rijdt al wel in diverse lessen.
Paarden Manege Prinsenbankhoeve: Luna
Luna

Een hele leuke pony waar veel kinderen erg graag op rijden. Ze springt ook heel fanatiek. Luna gaat ook graag mee een buitenrit maken. Op stal is Luna een echt schatje, ze vind het heerlijk om lekker geknuffeld en gepoetst te worden.

 

Leo
Waar je Leo ziet in de wei, zie je Snowflake. Deze twee vriendjes komen van een andere manege en zijn onafscheidelijk. Leo is een super brave pony waar je veel van kan leren. Als je er een keer op gereden hebt, wordt het vast je favoriet.
Paarden Manege Prinsenbankhoeve: Malle
Malle

Malle is een heel fijne pony om dressuur mee te rijden. Eigenlijk heet ze Malinda, maar dit vonden we geen leuke naam. Malle is een veel leukere naam voor deze grappige pony.

 

Paarden Manege Prinsenbankhoeve: Moos
Moos

Deze mama van Jesse is een van de kleinere pony's op de manege. Moos is een brave pony maar af en toe wel wat eigenwijs in de lessen. Kan jij haar de goede kant op sturen?

 

Paarden Manege Prinsenbankhoeve: Noa
Noa

Deze pony heeft een bijzondere kleur, namelijk valk kleur. Misschien hebben jullie de vacht van Noa al herkend op de achtergrond van deze website. Noa is fan van springen en buitenritten. Verder een hele leuke pony om mee te rijden.

 

Paarden Manege Prinsenbankhoeve: Pammetje
Pammetje

Af en toe kan ze lekker eigenwijs zijn maar Pammetje heeft wel een heel braaf karakter. Pammetje wordt graag vertroeteld met een goede poetsbeurt. Maar Pammetje houdt niet van zwemmen, en als we naar het water gaan tijdens een buitenrit is het een knappe ruiter die haar in het water krijgt.

 

Parel
Parel

Parel is een lief groot bruin paard dat een lange tijd een vaste ruiter heeft gehad. Parel is oud maar heeft nog een jong verstand want ze kan af en toe flink eigenwijs doen. Op het moment loopt Parel mee in de lessen.

 

Paarden Manege Prinsenbankhoeve: Pardoes
Pardoes

Een erg geliefde pony door veel ruiters. Pardoes is een fijne pony om op te rijden, en ook erg braaf. Zowel springen als dressuur kan Pardoes erg goed. Pardoes vind het niet super fijn om geborsteld te worden, maar vind het wel leuk om aandacht te krijgen.

 

Paarden Manege Prinsenbankhoeve: Pino
Pino

Deze kleine schimmel is de moeder van Domino. Pino vindt het eigenlijk niet leuk dat hij zo wit is, want hij probeert zich altijd van allerlei kleuren te geven. Zwart, bruin of bijvoorbeeld groen. Gelukkig houdt ze van poetsen anders werd ze nooit meer mooi schoon. Pino is soms wat ondeugend maar wel een leuke pony.

 

Rodricus

Rodricus is een leuk ervaren paard wat sinds 2013 op onze manege staat. Hij is een erg lief paard, houdt van veel aandacht en van lekker knuffelen. Met rijden is hij ook erg fijn. Je kunt goed met hem dressuren maar ook in springen is hij goed. Rodricus heeft in 2014 in een buitentheater meegespeeld. Dat deed hij super!

 

Regina
Regina is een lief betrouwbaar paard dat na een paar jaar in de wei bij ons op stal terecht is gekomen en na een korte bijscholing met veel plezier in de lessen loopt. Regina houdt er heel erg van om op haar voorhoofd gekriebeld te worden. Daarom heeft ze ook bijna geen voorpluk meer over.
Snowflake
Snowflake  is samen met Leo van een andere manege gekomen. Deze twee zijn echte vriendjes en onafscheidelijk. Snowflake is een echte sportpony met veel pit maar van vele een favoriet.
Paarden Manege Prinsenbankhoeve: Victoria
Victoria

Deze pony is een favoriet voor vele! Ze heeft in April 2010 een veulentje gekregen genaamd April.  Deze prachtige bonte pony is nog wat gevoelig maar nu al een hele fijne pony.

 

Vykan de fjord van de manege in wijchen bij nijmegen.
Vykan

Deze punk-pony is sinds 2011 op de manege. Met deze pony erbij, hebben wij zo onderhand elke kleur pony's op de manege. Vykan is namelijk een Fjord. Vykan is licht van kleur en heeft zwart met witte manen. Zijn manen staan altijd rechtop, vandaar dat het net een punk-pony is.

 

Paarden Manege Prinsenbankhoeve: Wendel
Wendel

Deze kleine en ondeugende pony kan lekker eigenwijs zijn. Wendel is lang geleden tegelijk met Kelly en Equador op de manege gekomen. Samen staan zij dus het langst op de manege. Wendel vindt het leuk om in het bos een wedstrijdje te houden met de andere pony's. Ook is Wendel erg geschikt voor de voltige lessen.

 

Paarden Manege Prinsenbankhoeve: Winner
Winner

Deze mooie merrie is de halfzus van Zola, ze hebben dezelfde moeder. Winner heeft maar liefst Z1+winst gelopen! De vader van Winner is de bekende hengst No Limit. 

 

Paarden Manege Prinsenbankhoeve: Zola
Zola

Deze bruine merrie is de halfzus van Winner. Ze hebben allebei dezelfde moeder. Daarom zijn het ook zo'n dikke maatjes. Ze kunnen bijna niet zonder elkaar en lopen altijd naast elkaar in de wei. Ook Zola heeft een goedgekeurde vader namelijk: Solitair. Zola is een goede sportpony voor zowel dressuur als springen. Op dit moment rijdt Bridget Zola voor vast.

 

 

Manege Prinsebankhoeve is een 3 sterren FNRS Manege

Manege Prinsenbankhoeve is goedgekeurd door Stichting Veilige Paardensport

KNHS

De Prinsenbankhoeve is een Erkend Aequor Leerbedrijf

Huisdierencentrum Prinsenbankhoeve - Dierenpension - Trimsalon - Dierenwinkel - Fokkerij