Reglementen Wintercompetitie

In november gaat de wintercompetitie weer van start. Dit is een competitie over 4 wedstrijden gedurende de wintermaanden (november, december, januari en de finale in februari) In dit artikel licht ik kort de reglementen en werkwijze toe.

Deelnemen aan de wintercompetitie mag vanaf de klasse F 3a.

Om kans te kunnen maken op de prijzen van de wintercompetitie, dien je deel te nemen aan ten minste drie wedstrijden. Per wedstrijd kun je plaatsingspunten verdienen. Al deze plaatsingspunten worden bij elkaar opgeteld, en wie de meeste punten heeft wint de competitie. Mocht er een gelijke stand zijn, dan geeft de finale wedstrijd de doorslag.
Er moet dus aan minimaal 3 wedstrijden deelgenomen worden, doe je aan vier wedstrijden mee, dan is het slechtste resultaat weg te strepen.

De verdeling van de plaatsingspunten is als volgt. Wanneer in een groep 20 deelnemers zijn, dan verdient de winnaar 20 plaatsingspunten, nummer 2; 19 punten, nummer 3; 18 punten enzovoorts. Het aantal deelnemers bepaald dus het aantal punten dat te verdienen is.

De afzonderlijke wedstrijden tellen ook mee voor het ruiterpaspoort en de bijbehorende diploma’s.

Je bent zelf verantwoordelijk om je voor alle afzonderlijke wedstrijden in te schrijven. Ook dien je zelf de te rijden proef op te geven. Je mag tijdens de wintercompetitie namelijk zelf beslissen of je promoveert (je moet uiteraard wel eerst de vereiste promotiepunten hebben om te mogen promoveren). Maar omdat de wedstrijden elkaar snel opvolgen mag je meerdere wedstrijden in dezelfde klasse rijden. Degraderen mag tijdens de wintercompetitie niet.

Tijdens de wintercompetitie rijdt je op 3 verschillende paarden. Je mag 2 keer op hetzelfde paard rijden en 2 keer op een verschillend paard. De organisatie beslist welk paard dit is.

Heb jij je ingeschreven voor de wedstrijd van november laat dan even weten of je mee doet aan de wintercompetitie of niet. Dit in verband met de groepsindeling. Op een wedstrijddag wordt er namelijk gereden in twee groepen, een niet-wintercompetitie groep, en een wintercompetitie groep.

LET OP! Laat direct weten of je mee doet aan de wintercompetitie als jij je hebt ingeschreven voor de wedstrijd van november. En zorg dat jij je op tijd inschrijft voor de wedstrijden in December, Januari en Februari. Geef na afloop van een wedstrijd op in welke klasse je de volgende wedstrijd wilt starten.

Klik hier voor het volledige reglement

Manege Prinsebankhoeve is een 3 sterren FNRS Manege

Manege Prinsenbankhoeve is goedgekeurd door Stichting Veilige Paardensport

KNHS

De Prinsenbankhoeve is een Erkend Aequor Leerbedrijf

Huisdierencentrum Prinsenbankhoeve - Dierenpension - Trimsalon - Dierenwinkel - Fokkerij