Help, mijn kind rijdt paard!

Voor alle ouders en/of verzorgers van onze ruiters.

Een leuk nieuw avontuur maar misschien nog een beetje spannend… Paardrijden is hoe dan ook een mooie uitdaging waar wat dingen bij komen kijken. Gedurende de starters-pakketten zullen de kinderen kennis maken met de pony’s en het voorbereiden voor een les.

Uit ervaring weten wij dat het opzadelen meestal een taak van de ouders wordt. Daarom vinden wij het zeer belangrijk dat de ouders ook aanwezig zijn tijdens de lessen in pakket A. Dan wordt het opzadelen uitgelegd en omdat we het welzijn van onze paarden voorop stellen vinden we dat ook de ouders moeten weten hoe we een paard opzadelen zonder dat het paard dit vervelend vindt. Ter ondersteuning of geheugensteuntje hebben we een instructievideo gemaakt over het opzadelen en poetsen van een paard.

 

Een ander aandachtspuntje bij het paardrijden is de kleding. Het is voor de veiligheid verplicht om een cap te dragen tijdens het rijden. Daarnaast zijn (rij)laarzen of chaps ook verplicht. Een paardrijbroek is niet noodzakelijk maar een zachte broek of legging zonder naden is wel aan te raden.

Wij wensen jullie en de kinderen heel veel plezier met paardrijden en als er vragen zijn of iets op stal niet lukt kunt u altijd bij ons terecht aan de balie.

We geven ook (gratis) workshops 'Help, mijn kind rijdt paard', vraag aan de balie wanneer de eerstvolgende workshop gepland staat. Tijdens deze workshop zal er aandacht besteed worden aan de diverse ‘moeilijkheden’ die u tegenkomt tijdens het omgaan met paarden en pony’s. U kunt vragen stellen en aangeven waar u moeite mee heeft of waar u angstig voor bent. We zullen u een theoretisch maar ook een praktisch antwoord geven tijdens deze workshop zodat u vervolgens zelf makkelijker – en hopelijk zonder angst – om kunt gaan met de pony’s en paarden. Het doel van deze workshop is u handvatten te geven voor het omgaan met de pony’s en paarden op onze manege. We willen u inzicht geven in het gedrag van onze pony’s en paarden en hoe uw gedrag/uw houding het gedrag van de pony’s en paarden beïnvloed.

Welkom op onze site

Welkom op de website van Manege de Prinsenbankhoeve. Op deze site worden foto's geplaatst die gemaakt zijn op onze manege en evenementen. Sta je zelf op een foto en heb je bezwaar dat deze geplaatst is, stuur dan even een mailtje. Wij zullen deze foto dan ten alle tijden verwijderen.

Heb je een leuk nieuwtje? Stuur een mailtje naar manege@prinsenbankhoeve.nl en misschien staat jouw nieuwtje dan snel op de website!

Veel plezier op deze site!

Met  een sportieve groet,

Manege de Prinsenbankhoeve

Manege Prinsebankhoeve is een 3 sterren FNRS Manege

Manege Prinsenbankhoeve is goedgekeurd door Stichting Veilige Paardensport

KNHS

De Prinsenbankhoeve is een Erkend Aequor Leerbedrijf

Huisdierencentrum Prinsenbankhoeve - Dierenpension - Trimsalon - Dierenwinkel - Fokkerij