Uniek in de omgeving: PONYSCOUTING

 

Speciaal voor jongens en meisjes ouder dan 5 jaar hebben wij iets nieuws; de ponyscouting. Op zaterdagochtend maken we in groepen spelenderwijs kennis met het paardrijden. We gaan dan allerlei spelletjes doen met en zonder de pony's. Tijdens de ponyscouting zal er altijd begeleiding zijn en doen we elke week iets anders. Afhankelijk van het weer kan dit zowel binnen als buiten zijn. De kinderen worden naar leeftijd ingedeeld in verschillende groepen. Het doel van deze activiteit is om de kinderen kennis te laten maken met paardrijden en het verzorgen van paarden.

Als buitenstaander lijkt paardrijden misschien erg makkelijk maar er worden veel facetten van de sport over het hoofd gezien. Eén van deze facetten is angst. We merken dat sommige kinderen wat angstig worden nadat ze daadwerkelijk op het paard gezeten hebben of wanneer ze opeens zelf de stal in moeten. Doordat we tijdens de Ponyscouting op jonge leeftijd en in een rustig tempo spelenderwijs kennis maken met het paardrijden en de gewoontes van een paard, zal angst geen kans krijgen.

Wanneer u kind niet bang is aangelegd en al 7 jaar oud is, zal ons starterspakket een beter begin zijn. Kinderen vanaf 7 jaar mogen bij ons starten met de starterpakketen en worden dan in 3 lespakketten klaargestoomd voor de 'echte' paardrijlessen. Meer informatie over onze starterspakketten vindt u hier.

Heeft u interesse of misschien vragen over onze Ponyscouting? Mail dan naar This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

Aanmelden voor de Ponyscouting kan ook via This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

Welkom op onze site

Welkom op de website van Manege de Prinsenbankhoeve. Op deze site worden foto's geplaatst die gemaakt zijn op onze manege en evenementen. Sta je zelf op een foto en heb je bezwaar dat deze geplaatst is, stuur dan even een mailtje. Wij zullen deze foto dan ten alle tijden verwijderen.

Heb je een leuk nieuwtje? Stuur een mailtje naar manege@prinsenbankhoeve.nl en misschien staat jouw nieuwtje dan snel op de website!

Veel plezier op deze site!

Met  een sportieve groet,

Manege de Prinsenbankhoeve

Manege Prinsebankhoeve is een 3 sterren FNRS Manege

Manege Prinsenbankhoeve is goedgekeurd door Stichting Veilige Paardensport

KNHS

De Prinsenbankhoeve is een Erkend Aequor Leerbedrijf

Huisdierencentrum Prinsenbankhoeve - Dierenpension - Trimsalon - Dierenwinkel - Fokkerij