Hoera..... Er is er een jarig!

Voor een leuk kinderfeestje ga je naar Manege de Prinsenbankhoeve!

Tijdens een kinderfeestje bij Manege de Prinsenbankhoeve ga je spelenderwijs kennis maken met ons paarden en pony's. Natuurlijk
gaan we ook een ritje maken op een van onze pony's. En als we gewend zijn aan het paard kunnen we ook leuke spelletjes doen op de 
pony. Ook voor de gevorderde ruitertjes kunnen wij een spannend pakket samenstellen.

Naast paardrijden hebben wij nog meerdere activiteiten. Ook kunnen wij alle zorgen uit uw handen nemen en een compleet feestje maken met 
ontvangst met cadeautjes en een hapje en een drankje na afloop.

Er zijn diverse arrangementen te boeken, zo is er voor ieder wat wils. Klik op onderstaande afbeeldingen om het juiste pakket samen te stellen.


 

Ponyrijden (Knuffelen, Poetsen, Opzadelen en Ponyrijden)
Of het nu gaat om een beginnende of een gevorderde ruiter, de basis begint bij het kennismaken. Bij kinderfeestjes waarbij de kinderen nog geen ervaring hebben met paardrijden staan we iets langer stil bij het poetsen en zadelen van een paard. Op deze manier bouwen de kinderen vertrouwen op en proberen we angst voor de pony’s te ondervangen. Met het poetsen en opzadelen zijn ze gemiddeld een half uurtje bezig en in de meeste gevallen geldt twee kinderen per pony. Natuurlijk zal er een uitleg worden gegeven over het opzadelen en klaarmaken van een pony. Tijdens het opzadelen is er ook hulp aanwezig. Als de paarden lekker zijn gepoetst, verwend en opgezadeld gaan we paardrijden. Dit bouwen we langzaam op afhankelijk van het niveau van de kinderen. Meestal rijden we in twee groepen zodat iedereen veel aandacht krijgt en vanwege de veiligheid, wat bij ons voorop staat. Tijdens het paardrijden leren ze verschillende oefeningen of doen ze leuke spelletjes. Het paardrijden duurt meestal één uur. Daarna moeten de pony’s nog even afgezadeld en na verzorgd worden. De kinderen mogen de pony’s natuurlijk ook nog lekker knuffelen en bedanken voor het leuke feestje. Het paardrijden wordt altijd begeleidt door het personeel van de Prinsenbankhoeve.

Limonade en chips
Wanneer de kinderen lekker met de pony’s in de weer zijn geweest hebben ze vast dorst of zin in iets lekkers. In onze kantine of in de bar boven kunnen de kinderen lekker chips snacken. Bij de chips zit ook een lekker bekertje ranja.

Ontvangst:
Wil je graag dat de vriendjes en vriendinnetjes verzamelen op onze manege? Dan kan dat tijdens het ontvangst programma. De kinderen krijgen lekker limonade met een cupcake/plakje cake en ondertussen kunnen jullie een spel spelen om de cadeautjes uit te pakken.

Eten:
Wanneer de kinderen lekker met de pony’s in de weer zijn geweest hebben ze vast dorst of zin in iets lekkers. In onze kantine of in de bar boven kunnen de kinderen gezellig samen eten. Jullie kunnen met de hele groep kiezen uit;

*Frietjes met Snack
*Pannenkoeken 
*één broodje Knakworst
Naast het eten krijgen de kinderen uiteraard ook lekker limonade te drinken

Dieet/voorwaarden:

*Frietjes worden apart gebakken van de snacks
*Pannenkoeken zijn eventueel mogelijk zonder gluten. Alle kinderen krijgen dan dezelfde pannenkoeken
*Glutenvrije cakejes zijn niet mogelijk. Je dient dan voor deze persoon zelfs een cakeje mee te nemen, voor de overige kinderen zorgen wij. De prijs blijft hetzelfde.
*Éen ouder mag gratis mee eten, voor een extra persoon wordt €3,00 berekend. Dit van ten voren graag doorgeven of er meegegeten wil worden.

Voltige:
Voltige is een onderdeel in de paardensport en staat voor turnen op de pony. Uiteraard houden wij dit laagdrempelig in de vorm van kunstjes op de pony. Denk hierbij aan op de knieën zitten en met de handen los. Super leuk!

Huifkartocht:
Tijdens de huifkartocht gaat de groep met de huifwagen en de tractor ervoor, een rondje maken door het gebied rondom de manege. Jullie krijgen een speurtocht mee zodat jullie onderweg van alles te doen hebben!
* De huifkartocht is niet beschikbaar tussen oktober en maart

 

Meer informatie aanvragen omtrent kinderfeestjes bij Manege de Prinsenbankhoeve in Wijchen

Meer informatie

Voor meer informatie over kinderfeestjes of bijzondere wensen kunt u contact met ons opnemen of neem de folder mee bij onze manege. Uiteraard ook om een afspraak te maken kunt u langs komen. In principe worden de feestjes georganiseerd op woensdag- of zaterdagmiddag.

 


 

 

*/ // -->

Manege Prinsebankhoeve is een 3 sterren FNRS Manege

Manege Prinsenbankhoeve is goedgekeurd door Stichting Veilige Paardensport

KNHS

De Prinsenbankhoeve is een Erkend Aequor Leerbedrijf

Huisdierencentrum Prinsenbankhoeve - Dierenpension - Trimsalon - Dierenwinkel - Fokkerij