Ruitervakanties voor jong en oud!

 

Plezier maken en nog beter leren paardrijden


Slapen boven de stallen, elke dag paardrijden,  buitenritten maken, spooktochten, springen, leuke kampleiding, ‘pimp je pony’, dauwtrappen, waterspellen, voltige en heel veel andere leuke paardenactiviteiten dát heb je bij manege de Prinsenbankhoeve! Onze manege bevindt zich in Wijchen, vlakbij Nijmegen.

We hebben verschillende ruiterkampen voor alle leeftijden. Voor de kinderen onder de twaalf jaar hebben we dagkampen, zonder slapen. Voor de 12+ jeugd hebben we jeugdkampen met slapen. Voor de ‘oudjes’ hebben we het altijd legendarische Ouwe-Knollen-Kamp.

Voorbeelden van activiteiten die we bij alle kampen voorgaande jaren hebben gedaan: buitenritten, voltige, springen, pony 'pimpen', pony-estafette, paarden wassen, dressuur clinics, leren verzorgen van de paarden (voeren, mesten etc.) en leerzame activiteiten zoals het exterieur van een paard, het harnachement  en balanstrainingen. Verder zal er altijd genoeg te eten en drinken zijn en kan er naar wens gedoucht worden in onze eigen wasruimtes. Er zal altijd een of meerdere volwassenen aanwezig als kampleiding om toezicht te houden tijdens spellen, het paardrijden of als er even niks op het programma staat. Gedurende het hele kamp zal de kampleiding hetzelfde zijn zodat iedereen zich vertrouwd voelt met de kampleiding en de kampleiding op de hoogte is van wat er speelt bij de kinderen.

Dagkamp

Ben je onder de 13 jaar, wil je op ponykamp maar slaap je liever thuis? Dan is dit kamp iets voor jou! Elke dag lekker paardrijden en bezig zijn met paarden. Op sommige dagen duurt het programma wat langer zodat we toch avondspellen en een talentenshow kunnen houden.

Jeugdkamp

Voor de jeugd die ouder is dan 12 jaar hebben we het jeugdkampen. Tijdens dit kamp gaan we serieus aan de slag met het paardrijden maar doen we ook nog steeds leuke andere activiteiten. ’S Nachts kunnen we het wat later maken en zal er een super spannende spooktocht zijn. Het groepje is wat kleiner en verder met paardrijden waardoor we veilig grote buitenritten kunnen maken. Het exterieur en het begrijpen van paarden staat ook centraal tijdens dit kamp.

15+ kamp Voor de echte tieners hebben we een nieuw kamp voor ruiter vanaf 15 jaar oud. Samen lol maken, filmpjes maken, paardrijden, springen, voltige en nog veel meer andere stoere maar ook serieuse dingen die je als 'bijna' volwassen tiener wil doen.
Ouwe-Knollen-kamp

Een afwisseling van fanatiek rijden, lekker eten en gezellig samen zijn voor alle vaders, moeders en alle andere ‘oudjes’ die paardrijden. Meestal is dit kamp een weekend en het is niet verplicht om op de manege te slapen. Er wordt serieus paardgereden en ingegaan op de ruiterfitheid maar er is ook tijd voor een ontspannende buitenrit.

Dit was natuurlijk maar een hele korte samenvatting van alle kampen… De rest van de activiteiten houden we lekker geheim om het voor de ruiters spannend te houden.

Meer informatie over onze ruitervakanties kun je aanvragen via This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , telefoon of aan de balie.

*/ // -->

Manege Prinsebankhoeve is een 3 sterren FNRS Manege

Manege Prinsenbankhoeve is goedgekeurd door Stichting Veilige Paardensport

KNHS

De Prinsenbankhoeve is een Erkend Aequor Leerbedrijf

Huisdierencentrum Prinsenbankhoeve - Dierenpension - Trimsalon - Dierenwinkel - Fokkerij