Strijd voor mooie prijzen!

Kijk waar je staat tijdens de FNRS Proevendagen

Gedurende het jaar organiseren wij verschillende wedstrijden. Deze wedstrijden worden ook wel FNRS-proevendagen genoemd. Er worden wedstrijden georganiseerd in verschillende disciplines waaronder dressuur, springen en vaardigheid.

Dressuur (F-proeven)
De meeste wedstrijden gedurende het jaar zijn dressuurwedstrijden. Tijdens deze dressuurwedstrijden worden de zogenaamde F-proeven gereden. In eerste instantie is het de bedoeling dat je probeert een promotiepunt te behalen. Dit betekent dat gemiddeld over alle onderdelen in de proef een 6 gescoord moet worden. Met een promotiepunt kan doorgestroomd worden naar de volgende klasse. Daarnaast is het behalen van een bepaald niveau belangrijk voor de mogelijkheden binnen het rijden, zoals deelname aan springlessen, CBR, buitenritten enzovoorts.
Daarnaast is het de bedoeling om zo een hoog mogelijke uitslag te behalen om kans te maken op een mooie prijs.
Elke klasse hoger betekent moeilijkere oefeningen maar ook wordt verwacht dat de basis beter beheerst wordt. Inschrijven voor een dressuurproef kan na overleg met de instructeur of instructrice.

Springen (S-proeven)
De spannende discipline is springen. Tijdens de springwedstrijden kun je het geen wat je in de lessen geleerd hebt laten zien in een parcours. Een parcours bestaat uit een serie van hindernissen die elkaar opvolgen. Hierbij is het rijden van een goed tempo en nette wendingen met de juiste houding erg belangrijk.
De parcoursen beginnen laagdrempelig met de klasse S30. Hierbinnen hebben de hindernissen een hoogte van 30cm. De klasses lopen op tot S90. In de eerste paar klassen wordt de wedstrijd beoordeeld op stijlpunten. In de hogere klassen kan het naast strafpunten op tijd beoordeeld worden.
De springwedstrijden zijn opengesteld voor ruiters die deelnemen aan de springlessen of sportklas.

Vaardigheid (Va-proeven)
Voor diegene die aan een ander soort wedstrijd wil deelnemen dan dressuurwedstrijd maar niet mag springen, is de vaardigheid een oplossing. In deze proeven wordt de behendigheid van de ruiter getoetst. Dit door middel van een proef met een sprongetje, balkjes en pionnen met balletjes. Houding, balans en controle over het paard zijn de belangrijkste elementen.
Inschrijven kan in overleg met de instructrice.

Meer informatie en reglementen
Als je nog niet bekend bent met het rijden van proefjes is het prettig om te weten wat je kunt verwachten tijdens een FNRS proevendag. Daarnaast is het ook belangrijk dat je het juiste wedstrijdtenue aan hebt. Alle overige regels en bepalingen zijn terug te vinden in het wedstrijdregelement. Voor de wintercompetitie is een bijzonder wedstrijdreglement opgesteld.

Opgeven voor wedstrijden kan in de kantine aan de balie of stuur een mailtje naar: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

Oefenen voor de proefjes in de les, in een privéles of tijdens de speciale proefjeslessen.

Manege Prinsebankhoeve is een 3 sterren FNRS Manege

Manege Prinsenbankhoeve is goedgekeurd door Stichting Veilige Paardensport

KNHS

De Prinsenbankhoeve is een Erkend Aequor Leerbedrijf

Huisdierencentrum Prinsenbankhoeve - Dierenpension - Trimsalon - Dierenwinkel - Fokkerij