Activiteiten en evenementen op de manege

Hieronder zie je alle activiteiten en evenementen die de manege organiseert. Bij elke activiteit staat een korte uitleg, wat het inhoudt en voor wie het bedoeld is. Op de kalender kun je zien wanneer de betreffende activiteit weer plaats vind.

Adrenaline en dan weer ontspannen!

Buitenritten zoals de pinksterrit, paasrit en zomertocht

Buitenrit, zomertocht, pinksterrit of paasrit. Lekker buitenrijden met de paarden

Meerdere malen per jaar wordt er naast de lessen een buitenrit georganiseerd. We nemen dan de tijd om een extra lange rit te maken. De tocht kan verschillende richtingen uit gaan. Zo kunnen we een bosrit maken of naar het water gaan. Maar ook een ontspannen ritje langs de Maas is een mogelijkheid.

Hoe ziet zo een dag er nou uit? 's Ochtends kom je op de manege en krijg je de indeling te horen. Dan kun je vast beginnen met poetsen. Voor vertrek drinken we nog een kopje koffie en worden de regels en richting verteld. Dan stappen we allemaal op, en vertrekken we twee aan twee. Komen we in het bos dan kunnen we galopperen, maar alleen als je er aan toe bent. Anders splitsen we de groep op. Bij terugkomst worden de paarden na verzorgd.

De paasrit is op 2e paasdag, de pinksterrit op 2e pinksterdag.


Enkele buitenritten worden georganiseerd in combinatie met een heerlijke lunch. Deze wordt na de buitenrit genuttigd. De kosten voor deze buitenrit zijn €10,- dit is incl. lunch.

Een buitenrit is niet zonder gevaar, aangezien we altijd een stuk over straat moeten. Vandaar dat we alleen gevorderde ruiters meenemen. Je kunt bij aanmelding (of daarna alsnog) geweigerd worden. Om het geheel toch zo veilig mogelijk te maken dragen we de fluorescerende veiligheidshesjes.

Opgeven kan in de kantine.

Manege Prinsebankhoeve is een 3 sterren FNRS Manege

Manege Prinsenbankhoeve is goedgekeurd door Stichting Veilige Paardensport

KNHS

De Prinsenbankhoeve is een Erkend Aequor Leerbedrijf

Huisdierencentrum Prinsenbankhoeve - Dierenpension - Trimsalon - Dierenwinkel - Fokkerij